Skipp navigasjon

Samarbeid om grønne utviklingsprosjekter – mulige effekter og gevinster: Oslo Economics mottar forskningsmidler fra Konkurransetilsynet

15.10.2024 - Ressurser og bærekraft

Oslo Economics mottar forskningsmidler fra Konkurransetilsynet til gjennomføring av prosjektet  «Samarbeid om grønne utviklingsprosjekter – mulige effekter og gevinster».

I takt med det grønne skiftet vil det være nødvendig å gjennomføre en rekke store utviklingsprosjekter, som stiller betydelige krav til ressurser og kompetanse innen ulike fagområder. Slike prosjekter utføres ofte i samarbeid mellom ulike aktører. I dette prosjektet vil vi studere konkurransemessige effekter av konsortium innen store grønne prosjekter, med utgangspunkt i havvind. Formålet er å etablere en bedre forståelse av hvorfor konsortier dannes, konkurransemessige virkninger av konsortium innen store grønne prosjekter generelt og hvilken rolle effektivitetsgevinster spiller, samt hvordan slike samarbeid bør vurderes konkurranserettslig.

Prosjektet vil ledes av senior manager Ingunn Bruvik Gjersvik, med Eileen Fumagalli og Harald Bergh som prosjektdeltakere, og gjennomføres i samarbeid med professor Ronny Gjendemsjø ved Universitetet i Bergen.

Oslo Economics har tidligere mottatt forskningsmidler fra det alminnelige prisreguleringsfondet, som administreres av Konkurransetilsynet, ved fire anledninger. To av prosjektene omhandler utvikling av verktøy for ex-ante-evaluering av oppkjøp og fusjoner, og har begge resultert i publisering i International Review of Industrial Organization. De to øvrige prosjektene tar for seg ex-post-analyser av priseffekter ved fusjoner; ett av disse er publisert i Konkurransetilsynets skriftserie, mens det andre er pågående.

Ytterligere informasjon om tildelingen kan leses på Konkurransetilsynets nettsider.

Les mer om Oslo Economics sitt arbeid innen konkurranseøkonomi her.

Kontakt
Eileen Fumagalli
Eileen Fumagalli
Ingunn Bruvik Gjersvik
Ingunn Bruvik Gjersvik
Harald Nygård Bergh
Harald Nygård Bergh
Relevante artikler