Skipp navigasjon

Bidrar arbeidsmarkedstiltak til raskere og mer stabil tilknytning til arbeidslivet?

19.09.2024 - Arbeidsmarked, velferd og samfunn

Oslo Economics har i samarbeid med Proba samfunnsanlayse og Frischsenteret med bistand fra CMS Kluge gjennomført en områdegjennomgang av arbeidsmarkedstiltak for Finansdepartementet og Arbeids- og inkluderingsdepartementet.  

Det overordnede formålet med områdegjennomgangen er å oppnå raskere og mer stabil tilknytning til arbeidslivet for flere gjennom mer effektiv og kunnskapsbasert bruk av arbeidsmarkedstiltak.  

Områdegjennomgangen består av to delrapporter: 

Den første delrapporten er en kartlegging av kunnskap og praksis. Den gir en omfattende kartlegging av eksisterende kunnskap om effekter av arbeidsmarkedstiltak og av hvordan tiltakene brukes. Kartleggingen identifiserer barrierer for en kunnskapsbasert bruk av arbeidsmarkedstiltak, både i produksjon og spredning av relevant kunnskap, i styringen av forvaltning mot en kunnskapsbasert tiltaksbruk og i tildelingen av tiltak til den enkelte bruker.  

Delrapport 2 presenterer anbefalinger for effektiv og kunnskapsbasert bruk av arbeidsmarkedstiltak på bakgrunn av funnene i første delrapport. Denne delrapporten analyserer løsninger som kan legge til rette for at bruken av arbeidsmarkedstiltakene gir størst mulig effekt på overgang til arbeid. Anbefalingene berører kunnskapsproduksjon, hvordan kunnskapen blir tilgjengeliggjort og organisering, styring og budsjettering.  

Les første delrapport her og andre delrapport her.

Kontakt
Ragnhild Haugli Bråten
Ragnhild Haugli Bråten
Nina Skrove Falch
Nina Skrove Falch
Relevante artikler